Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Na het lezen van deze pagina toch nog een vraag? Als je ons mailt helpen we je graag verder. 

Hoe vaak moet ik mijn kamerhortensia water geven?

Onze hortensia's houden niet van droogte, zorg dus dat de grond vochtig blijft. Met een regelmatig dompelbad (1 a 2 keer per week) verwen je hem extra. Geef niet teveel water. Water dat in de pot of schotel blijft staan laat de wortels afsterven. De bloemen en bladeren van je hortensia gaan dan slap hangen. Nog een tip: houdt bij het watergeven de bloemen droog. 

TIP | Geef de hortensia 1x per maand voeding om optimaal te genieten van de bloemen.

Wat is de ideale standplaats van de hortensia?

De hortensia staat het liefst in de halfschaduw. De hortensia wil wel wat zon hebben, maar niet de meest felle zon in de middag. Een goede plek is daardoor aan de noord- oostkant van een muur of schutting. Met name hortensia's met lichtgekleurde of witte bloemen kunnen slecht tegen volle zon: de zon verbrandt de bloemblaadjes waardoor de bloemen bruin worden. 

TIP | De hortensia kamerplant houdt niet van tocht en hoge temperatuurschommelingen. De ideale temperatuur is 15 tot 22°C.

Waar koop je onze hortensia's?

Onze hortensia's zijn te koop bij tuincentra en bloemisten in heel Europa. We werken momenteel hard aan de website om een pagina te maken met onze verkooppunten. Neem binnenkort weer een kijkje op onze website, om je dichtbij zijnde verkooppunt op te zoeken. 

Is er een verschil tussen een hydrangea en hortensia?

Hydrangea is de latijnse naam voor hortensia. Onze hortensia's en Magical hortensia's behoren tot de hydrangea macrophylla-familie. De hortensia is een heel bekende plant, in de volksmond ook boerenhortensia genoemd. 

TIP | De hortensia kamerplant houdt van frisse, tamelijk vochtige lucht. Zet de hortensia dus niet bij de centrale verwarming.

Lang genieten van een blauwe hortensia in de tuin?

Bij een hoge pH-waarde in de grond verliezen blauwe hortensia’s hun kleur. Om een blauwe Hortensia intenser van kleur te maken, voeg je aluminium sulfaat, kali-aluin of bijvoorbeeld Pokon Hortensia Blauwmaker toe.

Kan je hortensia bloemen laten drogen?

Boerenhortensia’s zijn ideaal om te drogen. Knip de bloemen op het moment dat ze beginnen te verkleuren en een beetje als papier aanvoelen. Hang ze ondersteboven in een donkere, goed geventileerde ruimte.

TIP | Tuinhortensia's komen het beste tot hun recht in de schaduw. Zeker de witte soorten: die mogen alleen in de schaduw, anders blijven ze niet wit en verbranden de bloemen.